Cacao aan de Kade

Cacao aan de Kade

Programma


Kom snoepen, genieten én ontdekken op de tweede editie van het Cacao aan de Kade festival, wat ook dit jaar weer geheel in het teken staat van cacao en de verwerking ervan tot chocolade.

Zondag 10 september is om 11:30 de officiële opening in de foyer van de Cacaofabriek. Wethouder Stienen zal, onder hilarische begeleiding van het Oerkomisch, muzikaal virtuoos cabaret duo Stenzel en Kivits, de opening verrichten. En vanaf dat moment kun je proeven, ruiken, in virtual reality bonen plukken, een chocolade tatoo laten zetten, naar de chocodokter, een pannenkoek 3 D printen, meedoen aan workshops, genieten van muziek, meedoen aan de chocoquiz, in spanning afwachten of je bij de winnaars zit van de bonbon wedstrijd of de schrijfwedstrijd, cacao snuiven, een chocolade letter maken… en nog veeeeel meer. Allemaal in en rondom de Cacaofabriek in Helmond.

Je bent van harte welkom!

klik op de onderdelen in de gekleurde balk voor meer informatie over het programma.

 

VERS ACADEMY

VERS is een Brabants samenwerkingsverband en ontrolt zich simultaan in de spoorzones van de vijf grote steden.VERS combineert serieuze discussies met cultuur, educatie, plezier, vermaak en vooral met good food. VERS Academy is met een aantal onderdelen vertegenwoordigd op het Cacao aan de Kade festival. Met het uitgangspunt om een steentje bij te dragen aan jouw food knowledge kun je voor de VERS Academy bijdrage naar de Virtual Reality stand in de foyer van de cacaofabriek en naar de proeverij in de exporuimte.

Zie:

www.cacaoaandekade.nl/beleven/virtual-reality-tour-door-cacaoplantages/

Proeverij, demonstratie en kunst

Op de volgende festivals kom je VERS tegen op 9 en/of 10 september:

Dutch Chili Fest (Klokgebouw, Eindhoven)
Fijnproevers & Smaakbarbaren (Pand Electron, Breda)
Food & Design festival (Koudijs Kafe, Den Bosch)
Cacao aan de Kade (Cacaofabriek, Helmond)
Spoormarkt (Houtloods, Tilburg)