Cacao aan de Kade

Cacao aan de Kade

Programma


Wil jij genieten van muziek, theater, workshops, proeverijen, films, en veel nieuwe dingen ontdekken? Zet maandag 22 april (Tweede Paasdag) dan vast in je agenda, want Festival Cacao aan de Kade strijkt weer neer, in en om de Cacaofabriek.

Van Cacaofestival naar duurzaam foodfestival met muziek en theater.

de officiele opening is een spectaculair optreden van Musique Plastique op muziekinstrumenten die uit plastic afval zijn vervaardigd, om 12:00 uur in de foyer

 

Deze derde editie breiden we uit. Waar we ons eerst voornamelijk richtten op cacao en chocolade, zullen we deze editie kijken naar food in de breedste zin van het woord. Met een Kinderplein, Foodheuvel, Cacao- en chocomarkt, Meet-the-Maker programma, muziek- en theaterprogramma nemen we je mee in de wereld van food. Nieuwe technologieën, het duurzaam produceren van voedsel, duurzaam en fairtrade verbouwen en verhandelen van cacao, en nieuwe producten presenteren. Maar ook de uitreiking van de prijs voor de winnaars van de bonbonwedstrijd en workshops en proeverijen leren je meer over deze onderwerpen. Er is deze editie ook extra veel aandacht voor de kinderen met een zeer actief en divers kinderplein.

Geschiedenis
We hebben een passie voor chocolade, voor food, voor duurzaamheid, voor cultuur én voor Helmond. Dus toen we in 2016 bij elkaar kwamen, gebeurde er iets. Festival Cacao aan de Kade is het resultaat van vele uren brainstormen, vergaderen, plannen en proeven.  We willen ook bij deze derde editie in 2019 iets nieuws neerzetten in de stad die altijd al verbonden was met cacao. Iets teweegbrengen. Je verrassen. Een verhaal vertellen. Al je zintuigen prikkelen. En hoe kan dat beter – op deze plek – dan met een duurzaam foodfestival?

Festival Cacao aan de Kade

Datum: 22 april 2019, tweede paasdag

Tijd: 11:00 – 18:00 met om 12:00 de officiele opening in de foyer

Toegang: Gratis