Cacao aan de Kade

Cacao aan de Kade

Thank God It’s Chocolate


Thank God it’s Chocolate

Stof tot nadenken, inspiratie, succesverhalen en chocktails

Het zusje van het succesvolle ‘Thank God it’s Friday’ in de Cacaofabriek hebben we Thank God it’s Chocolate genoemd. Op het festival zijn namelijk zó veel mensen aanwezig met ontzettend gave verhalen, dat het eeuwig zonde zou zijn hen niet aan het woord te laten. Daarom op zondagmiddag 4 inspirerende mini-presentaties die je verrassen, inspireren of stof tot nadenken geven.

Sprekers

1. Henkjan Laats van het Cacaomuseum neemt je mee op een korte reis door de geschiedenis van cacao en chocolade.
Een pop-upversie van zijn Cacaomuseum is te zien in zaal 4 en 5 van de Cacaofabriek tijdens Festival Cacao aan de kade.

Het Cacaomuseum is dit jaar geopend in Amsterdam. Het motto van het Cacaomuseum is: “met het consumeren van (h)eerlijke chocola kunt u het regenwoud beschermen, en arbeidsomstandigheden verbeteren”. Een gratis rondleiding leidt door de wereld van cacao en chocolade langs met chocola geschilderde afbeeldingen van een cacaoboom en vijf continenten. Er is een winkel met een heel breed chocoladeassortiment en er worden workshops, proeverijen en chocoladediners aangeboden.

2. De mensen van Red Ape Chocolate vertellen je hoe je door het kopen van hun repen kunt bijdragen aan het beschermen van de oerang-oetang en andere apen.

3. Ananda Chocolate neemt je mee naar de productiewijze van hun chocolade, die 100% gemaakt worden in he tland van herkomst van de cacaobonen die ze gebruiken, namelijk Colombia.

4. Malou Dronkers van Macao Movement verteld op inspirerende wijze haar verhaal ‘Macao Movement streeft naar een eerlijke balans in de wereld van cacao en chocolade. We ontwikkelen innovatieve producten die op een speelse manier hieraan bijdragen. Eerlijk voor de boer en heerlijk voor jou. Doe je mee? Maak er zélf chocola van met Macao Movement!

Wat: mini-presentaties in pecha kucha stijl (20 slides van 20 seconden)

Waar: popzaal om 14:30 uur.