Cacao aan de Kade

Cacao aan de Kade

Macao Movement is opgezet door Malou Dronkers. Tijdens een jaar in Costa Rica aan de Caribische kust gewoond te hebben leerde ze veel over cacao en de traditionele gebruiken ervan in dit gebied.

 Zo kwam ze er achter dat wij hier in het westen hele andere ideeën hebben over chocolade en dat er nog veel te leren is. “Chocolade is een kwaliteitsproduct en zo moet dat ook weer bekend worden. Door het verhaal achter de chocolade te vertellen leren mensen bewust te kiezen voor hun repen”.

Afbeeldingsresultaat voor macaomovement

Macao Movement zet zich in om een eerlijke balans in de cacao-industrie te realiseren. Dit doen wij op twee manieren: Ten eerste door de positie van de boeren te versterken: door de boeren een eerlijke prijs te geven voor hun producten en waar mogelijk de grondstoffen door de lokale coöperaties te laten verwerken.

Ten tweede zetten wij ons in om het bewustzijn bij de consument te vergroten. We geloven dat een echte revolutie in de cacao-industrie alleen mogelijk is als veel mensen eraan meedoen. Onze producten zijn hier altijd op gericht.

Buiten op het festivalterrein zal Macao Movement met een kraam staan waar men de starterskit kan aanschaffen om zelf chocolade te maken. Hoe leuk is dat!
En haal je een heerlijk drankje in de kraam ernaast bij de Chocolate bar!

Macao brings you the newest solution for a high quality, easy to serve drinking chocolate. Always single origin and direct trade. Share the story of good chocolate and join the movement!

Waar: buiten op de markt.